Categorieën
Goeree-Overflakkee Portfolio Slide Zonsondergang

Zonsondergang Battenoord Grevelingen

Zonsondergang Battenoord Grevelingen

Sunset Battenoord Grevelingen

Foto’s: © Bram van Broekhoven

Grevelingenmeer

De Grevelingen (thans het Grevelingenmeer) is een voormalige zeearm van de Noordzee, gelegen tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland, op de grens van de provincies Zuid-Holland en Zeeland. In het kader van de Deltawerken werd de Grevelingen door de Grevelingendam (1965) en de Brouwersdam (1971) van zee afgesloten.

Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van West-Europa, en is vooral van belang voor de watersport en recreatie. Het zoutgehalte van het Grevelingenmeer wordt op peil gehouden door de Brouwerssluis, een doorlaatsluis in de Brouwersdam, waarmee zeewater ingelaten wordt.

Een gebied met een oppervlakte van 13.872 ha is aangemerkt als beschermd Natura 2000-gebied
Bron: Wikipedia

Battenoord

Battenoord is een gehucht in de gemeente Goeree-Overflakkee. Het ligt centraal op het Zuid-Hollandse eiland Overflakkee.
Het gehucht ligt ook aan de dijk met het Grevelingenmeer, een zoutwatermeer bezocht door verschillende watervogels zoals grauwe ganzen, rotganzen, scholeksters en grote zaagbekken. Vlak naast de jachthaven overwintert jaarlijks een kolonie flamingo’s. Deze zijn vanaf de dijk goed te zien.

Naast de vaste bewoners verblijven er vooral gedurende de zomer gasten op de diverse campings. Zij komen hier voor de rust en de ligging in het polderlandschap. Battenoord is vooral in trek bij fietsers en natuurliefhebbers. Er is een aangelegd bos met een kreek en een kleine haven voor pleziervaartuigen.
Bron: Wikipedia

Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500px

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Zonsondergang Battenoord Grevelingen Zonsondergang Battenoord Grevelingen Zonsondergang Battenoord Grevelingen

9 reacties op “Zonsondergang Battenoord Grevelingen”

Prachtig, Bram, je had mijn aandacht vanaf de eerste foto meteen weer helemaal te pakken. Zonder de andere foto’s ook maar iets te kort te willen doen, denk ik ook dat ik de eerste de mooiste vind.

Mooi dat weidse over het water maar de tweede foto met di zeilboot vind ik ook schitterend. op de laatste foto kun je mooi zien waar je hebt gestaan toen je die tweede maakte!

Reacties zijn gesloten.