Categorieën
Goeree-Overflakkee Slide Zonsondergang

Zonsondergang Slikken van Flakkee

Zonsondergang Slikken van Flakkee

Sunset Slikken van Flakkee


De Slikken van Flakkee liggen tussen Goedereede en Herkingen (achter Melissant). Aan de westzijde wordt het gebied begrensd door het Grevelingenmeer. Het totale gebied bestaat uit ca. 1500 ha. drooggevallen grond, en uit 1250 ha. water dat ondieper is dan 2,5 meter. De oeverlengte bedraagt ca. 20 km. De breedte van het gebied varieert tussen de 500 en 2500 meter.

Gedurende het gehele jaar grazen er op de Slikken van Flakkee Heckrunderen en Fjordenpaarden. De kudde bestaat uit ongeveer 50 merries van verschillende leeftijden en ongeveer 30 veulens. Fjordenpaarden zijn vriendelijke, rustige dieren, die weinig verzorging nodig hebben en zich uitstekend kunnen redden in dit gebied.
De heckrundstieren zijn, net zoals het oorspronkelijke oerrund, groot en zwart, met een lichte streep over de rug en een witte ring in de neus. De horens maken hen tot imposante verschijningen. Er grazen ongeveer 150 Heckrunderen op de zuidelijke Slikken van Flakkee.

Foto’s: © Bram van Broekhoven


Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500px

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen

TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Zonsondergang Slikken van Flakkee Zonsondergang Slikken van Flakkee Zonsondergang Slikken van Flakkee

12 reacties op “Zonsondergang Slikken van Flakkee”

Hallo Bram,

Wat een schitterende luchten, het zijn stuk voor stuk plaatje waarna ik eindeloos kan
kijken.
Vooral de kleuren spreken mij heel erg aan.

Groetjes van een late vogel. 🙂

ik was deze week een paar dagen weg maar ik zag niet van die mooie luchten die jij hier laat zien. Geweldig zijn deze luchten en ook de kleuren zijn weer helemaal mooi. Je bent echt goed in eth footgraferen van luchten Bram 🙂
Groet, Helma

Je hebt er ook een perfect uitzicht voor, de wolkenpartijen boven het water. Geen van de foto’s lijken op elkaar. En da de variatie aan kleuren, als ik kunstschilder was ging ik daar zitten met mijn lege doek.

Wow wat is dit heel mooi om te zien. Zonsondergang kun je mooie foto’s van maken. De luchten zie gewoon veranderen op de foto’s. Echt schitterend!!!
Fijne week gewenst.

Reacties zijn gesloten.