Categorieën
Goeree-Overflakkee Landschap Slide Zonsopkomst

Zonsopkomst

Zonsopkomst

Zonsopkomst

Zonsopkomst

Zonsopkomst

Zonsopkomst

Zonsopkomst

Foto’s: © Bram van Broekhoven

Zichtbare verschijnselen bij zonsopkomst:

De lucht is bij een laag staande of opkomende zon vaak rood of oranje gekleurd door het effect van Rayleighverstrooiing. Bij een hoog staande zon wordt door deeltjes in de atmosfeer blauw licht verstrooid waardoor wij de hemel overdag als blauw zien. De overige golflengtes blijven in de stralen van de zon zodat de zon een iets gelere kleur krijgt. Echter bij een laag staande zon wordt ook het rode licht verstrooid wat de hemel rond en lager dan de zon rood kleurt. Overigens is dit effect beter bij zonsondergang te zien doordat de lucht aan het einde van de dag meer stof bevat waardoor de verstrooiing sterker is.

Bron: Wikipedia

bedankt / thanks
signature

17 reacties op “Zonsopkomst”

Wat weet je toch steeds die natuurlijke kleuren zo mooi weer te geven Bram!
Gr.
P-TER
Ik heb hier al gereageerd en blijkbaar is het niet doorgekomen!

Hoi Bram,
Nogmaals een poging voor een reactie. Een mooie serie van de zonsopkomst. Hiervoor moest je vroeg uit de veren! Mijn voorkeur gaat uit naar foto 4 waarvan ik vooral de compositie, de hoogte van de gekozen horizonlijn en de kleuren heel erg geslaagd vind.
gr.
Ton

Hoi Bram,
Een mooie serie van de zonsopkomst. Je was er wel vroeg voor uit de veren!
Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar foto 4. De compositie, het licht, de plats van de horizon op de foto maken het tot mijn voorkeur.
gr.
Ton

Al voordat ik aan je tekst toe was, had ik al in de gaten dat het in deze serie te doen was om de veranderende tinten in het licht. Je tekst vult het beeld perfect aan met deze toelichting.
Vooral de oplichtende randjes bij de koeien vind ik erg mooi.

Hoi Bram,
Mooie serie van de zonsopkomst. Je was hiervoor al vroeg uit de veren.
Persoonlijk vind ik er foto 4 en 5 uitspringen, met een lichte voorkeur voor foto 4. De compositie, de kleur en plaats/hoogte van de horizonlijn maken het een ‘spannende’ foto.
Fijn weekend.
gr.
Ton

Hele mooie zonsopkomsten Bram. Je was vroeg uit de veren om deze foto’s
te kunnen maken. De bijgevoegde verklarende tekst maakt het geheel compleet.
Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar foto 4 en 5. De compositie, het licht, de plaats van de horizonlijn op de foto vind ik heel goed gekozen, waarbij een licht voorkeur voor foto 4.
Fijn weekend.

Prachtig hoe je ons mee laat genieten met de zonsopgang, Bram!
Heel mooi en de info erbij is ook heel zeer interessant.
Fijn weekend en lieve groetjes,
Anna

Interessant te lezen hoe de rode kleur ontstaat! Mooier is het nog om het op je foto’s te zien Bram. Mijn voorkeur gaat uit naar de voorlaatste, mooi met al die vogels op de voorgrond in het water, de staketsels van de windmolens geven net iets extra’s en de kleuren in de lucht zijn prachtig!

Reacties zijn gesloten.