Categorieën
Herfst Kastelen Landschap Zonsopkomst

Zonsopkomst en Rondje Walcheren

Zonsopkomst en Rondje Walcheren

Walcheren

Na mijn rondrit Utrechtse Heuvelrug koos ik voor Walcheren,
om daar een ronde te gaan fietsen.

Walcheren vanuit Westkapelle Fietsroute 2038802 Route.nl
Haringvliet
Haringvliet met opkomende zon achter de wolken

maar eerst nog een zonsopkomst aan het Haringvliet proberen vast te leggen, wat door een dike rand bewolking, niet echt heel mooi was deze ochtend, helaas!

Kasteel Westhove

Kasteel Westhove is een kasteel op Walcheren,
het ligt buiten Oostkapelle.

Machtig kasteel

Aan kasteel Westhove is nog goed te zien, dat het ooit een machtig kasteel moet zijn geweest. En inderdaad wordt die indruk bevestigd, als je de vele prenten bekijkt, die het kasteel in de loop der tijden uitbeelden.

Kasteel Westhove.
Verbouwd

Maar van het middeleeuwse kasteel, met voorburcht en hoofdgebouw, met slotgrachten, wallen, bruggen, poorten en torens is niet erg veel overgebleven, eigenlijk alleen de onderste delen van enkele torens en enkele delen van muurwerk. Het kasteel is zo vaak verbouwd dat er van het origineel niet echt veel meer te vinden is.

Buitenplaats Zeeduin

Buitenplaats Zeeduin is een historische buitenplaats in de buurt van Oostkapelle op het Zeeuwsche Walcheren. De buitenplaats bestaat uit Buitenplaats Zeeduin en Hofstede Duno.

Buitenplaats Zeeduin Oostkapelle.
Zonsondergang

Had ook nog het plan om in vertrekplaats en aankomstplaats Westkapelle de zon in de zee te zien zakken, maar dat lukt door de vele bewolking helaas ook niet, een volgende meer geluk, hoop ik.

Boten

Toch nog wel een paar sfeer foto’s kunnen maken met wat bootjes en wolken in de hoofdrol, de horizon was nauwelijks zicht baar.

Vanaf hier klik op een foto voor een grotere weergave

Meer Foto’s / More Photos: Flickr500pxInstagram

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

Als je de foto vergroot staat er meestal ook nog extra info bij.
If you view the photo enlarged, there is usually also extra info.

Zonsopkomst en Rondje Walcheren

12 reacties op “Zonsopkomst en Rondje Walcheren”

Ook al viel de zonsopkomst wat tegen, ik heb zeker genoten van je wolkenluchten ‘met schaapjes’.
Een indrukwekkend kasteel zeg. Foto 11 is mijn favoriet.
Wel een verrassende foto van de zwam ertussen. Meestal ga je voor de prachtige vergezichten en zoom je wat minder vaak in naar de grond.

Jammer dat de zonsopkomst niet werd wat je ervan had verwacht of gehoopt. Maar dat werd in de loop van dit rondje toch wel goedgemaakt, lijkt me. Kasteel Westhove mag dan niet meer zijn wat het ooit geweest is, ik vind het een indrukwekkend bouwwerk. Zo hebben we ze in Fryslân niet. Buitenplaatsen zoals Buitenplaats Zeeduin hebben we in ruime mate. Ook de herfstkleuren die het geheel tijdens deze rit weer omlijstten zijn weer de moeite waard.

Och het was vorige log. Nu in Walcheren in zeeland. Ja dat klopt. Komt ook veel te doen voor mij. Haringvliet is zeker prachtig om te zien. Daar zijn wij nooit geweest. Ik vind toch makkelijker als je auto hebt. Of dichtbij zit. Nog bedankt. Pffff….

Dat was weer een stevig fietstochtje Bram. Heb ooit bijna dezelfde route gereden maar met vertrek uit Middelburg en dan via Veere, om daarna jouw route te volgen. Ik deed het wel midden in de zomer, dus geen gouden herfstkleuren zoals bij jou. Je foto’s zijn weer om van te genieten hoor. Nog een fijne dag gewenst.

Utrechtse Heuvelrug is zeker heel mooi om te zien. Kasteel ziet prachtig uit. Herfst kleuren zie je daar heel goed.
Schepen in de verte kun je heel goed zien op je foto’s. Ik heb hier van genoten.
Fijne week Gewenst. Groetjes,

Reacties zijn gesloten.