Categorieën
Landschap Slide Zonsondergang Zonsopkomst

Zonsopkomst er tussen en Zonsondergang

Zonsopkomst er tussen en Zonsondergang

Een zonnige maandag in februari

Foto’s: © Bram van Broekhoven

Zandwacht

Op de duinen bij het recreatiestrand van Maasvlakte 2 verrees dit voorjaar een indrukwekkend kunstwerk: de Zandwacht.
Met een oppervlakte van 20 bij 40 meter en een hoogte van 12 meter is het een beeldbepalend object. De Zandwacht verbeeldt hoe duinen gevormd worden doordat zand bij harde wind opstuift en weer neerdaalt in de luwte. Het is ontwikkeld door het Rotterdamse, internationaal werkzame kunstenaarscollectief Observatorium. De realisatie van de Zandwacht markeert de afronding van de aanleg van Maasvlakte 2.

De Zandwacht bestaat uit een aantal betonnen bogen die de baan van opstuivend zand laten zien. Daarmee visualiseert het kunstwerk hoe natuurkrachten mede de vorm van Nederland bepalen. Het beton heeft precies dezelfde kleur als het zand van het Maasvlaktestrand. Onder de bogen komen zitelementen. De Zandwacht komt dichtbij de parkeerplaats van het recreatiestrand te staan, op het duin tussen de Slufter en het strand. Via een wandelpad is de Zandwacht straks goed bereikbaar. Vanaf deze plek is er mooi zicht op het strand, de Hinderplaat, de Zuid-Hollandse eilanden en Maasvlakte 2.

Meer Foto’s op / More Photos on: FlickrPanoramioIpernityPicasa

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Zonsopkomst er tussen en Zonsondergang Zonsopkomst er tussen en Zonsondergang Zonsopkomst er tussen en Zonsondergang

9 reacties op “Zonsopkomst er tussen en Zonsondergang”

Mooie foto’s van havens. Daar zie je veel. Zandwacht is apert om te zien Maasvlakte hebben daar veel zand om te zien. Zonsondergang is echt schitterend om te zien. Heel mooi. En puur genieten.

De immense vlakten en ruim zich op de lucht is toch wel een voorrecht. Het levert je de mooiste plaatjes op. De Maasvlakte is toch een geweldige onderneming, ook daar valt altijd wel wat te zien en te fotograferen.

Je hebt de dag weer goed meegenomen op die zonnige maandag. Prachtige landschapsfoto’s en zelfs die monsterachtig grote kranen en schepen zijn mooi met die kleurrijke containers.
Naar de weg op je elfde foto kijkend, zal daar toch regelmatig even geveegd of geschoven moeten worden om ruim baan te houden, lijkt me.

wel een indrukwekkend kunstwerk Bram..

een gevarieerde reeks met fraaie wolkenluchten, zichten op de haven en de polder..

en met mooi licht..

een logje zoals ik het graag zie

prettige dag Bram

Reacties zijn gesloten.