Categorieën
Dieren Slide Winter Zonsopkomst

Zonsopkomst Ontmoeting en Quackjeswater

Zonsopkomst Ontmoeting en Quackjeswater

Onverwacht mooie zonsopkomst, op een maandag morgen in februari.
Op de terug weg naar huis, trof ik ook nog reeën aan in de polder.
Een keer daar voor waren het er 9 nu waren het er nog 3,
de kwaliteit van de foto’s van de reeën is wat minder, door de hoge ISO
die moest ik gebruiken, dit in verband met het weinige licht die ochtend.

Een groep wilde zwijnen heet een rotte. Meerdere edelherten bij elkaar is een roedel. Een groep reeën noemen we een sprong. Sprongen komen niet het hele jaar voor. Dat is eigenlijk alleen maar in de winterperiode. Voor de rest van het jaar leven reeën meer in kleine familieverbanden zoals een geit met twee kalfjes. Bokken leven meestal apart. Het ree is in principe een solitair dier.
Bron: Reewild

Quackjeswater

Het Quackjeswater is een duinmeer dat dateert uit de 17de eeuw. In de loop van de tijd heeft zich rond het meer een vochtig bos gevormd. Hierin loopt een sprookjesachtig wandelpad om het meer heen.

Op en rond het duinmeer zijn vaak verschillende vogels te zien. Veel eendensoorten broeden rond de plas en ook grotere broedvogels als blauwe reiger, lepelaar en kleine zilverreiger zijn hier te zien.

vogels

Het Quackjeswater is de eerste plek in Nederland waar de kleine zilverreiger ging broeden. Deze spierwitte vogel brengt hier zijn jongen groot tussen de lepelaars. De lepelaars zijn in het voorjaar met hun kuif en lepelvormige snavel de meest opvallende vogels. Zij broeden in kolonievorm op een eiland in het duinmeer.

Bron en meer info: IVN Voorne-Putten en rozenburg

Foto’s: © Bram van Broekhoven

Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500pxInstagram …

TIP!

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

9 reacties op “Zonsopkomst Ontmoeting en Quackjeswater”

Van die omgeving had ik nog nooit gehoord totdat jij erover schreef. Maar ik dacht dat de Het eerste broedgeval van de zilverreiger in Oostvaardersplassen plaats vond in 1978 . De zonsopgang was zeker heel mooi van kleur. Prachtig natuurverschijnsel is dit en de hertjes waren er vroeg bij en op het moment dat jij er was. De zwam en herfstblad met het klokje mogen er ook wezen.

Quackjeswater vind ik een grappige naam. Je zonsopkomt is weer fenomenaal.
Je had inderdaad een bijzondere ontmoeting met de reeën.

Je eerste foto steekt er wat mij betreft vandaag met kop en schouders bovenuit, Bram. Dat vind ik echt een heel mooi beeld van de zonsopkomst. Maar ook je eerste foto van de zonsopkomst boven het Paardengat mag er zijn.
Jammer dat de foto’s van de reeën niet echt mooi scherp zijn, maar zo’n ontmoeting met een sprong reeën is en blijft altijd de moeite waard, zo weet ik uit eigen ervaring.

Zonsopkomst is zeker heel mooi om te zien. Gloed zegt al genoeg. Wij kunnen altijd genieten uit de raam bij ons zonsondergang. Wat mooi dat alle vogels daar in de buurt gaat broeden. Gisteren is bij ons achter lepelaars aangekomen. Gaat vast ook later broeden. Het is broedplaats. Wat mooi dat je ook herten tegen kwam. Echt heel mooi. Dit hebben nog niet meegemaakt om te zien in de natuur lopen. Sneeuwklokje schattig. Mooie omgeving daar. Mooie foto’s.

Reacties zijn gesloten.