Categorieën
Goeree-Overflakkee Slide Zonsopkomst

Zonsopkomst ‘t Hoad Middelharnis

Zonsopkomst ‘t Hoad Middelharnis

Sunrise ‘t Hoad Middelharnis Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee is een eiland en gemeente in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Zuid-Holland.

Goeree-Overflakkee wordt omsloten door de Noordzee, het Haringvliet, het Volkerak-randmeer, en het Grevelingenmeer. Goeree-Overflakkee behoort tot de provincie Zuid-Holland. Sommelsdijk echter, heeft als enige plaats op het eiland, tot 1805 tot de provincie Zeeland behoord. De grootste woonkern is het met elkaar vergroeide Middelharnis-Sommelsdijk, daarna volgen Ouddorp, Dirksland en Oude Tonge. De naam Goeree-Overflakkee wordt in de spreektaal vaak afgekort tot Flakkee en soms ook tot Overflakkee. Goeree-Overflakkee was tevens de naam van het lokale waterschap op het eiland.

Goeree-Overflakkee is via de Hellegatsdam verbonden met de Hoeksche Waard en Noord-Brabant. De Grevelingendam en de Brouwersdam maken de verbinding met Schouwen-Duiveland. De Haringvlietdam loopt naar Voorne-Putten. Het eiland staat bekend als kerkelijk. In Ouddorp wordt het hoogste percentage stemmen op een christelijke partij uitgebracht tijdens verkiezingen, in Oude Tonge het laagste. Globaal kan gezegd worden dat het eiland van het westen naar het oosten minder kerkelijk wordt. Het eiland is vlak met uitzondering het duingebied op de noordwestpunt en ligt zowat gelijk met het zeeniveau. Het hoogste punt bevindt zich op circa 18,5 meter boven NAP.

Geschiedenis

Wat nu één eiland is bestond vroeger uit diverse kleine eilanden. Deze eilanden werden stukje voor stukje door mens en natuur op het water veroverd. Zo ontstonden diverse eilandjes waarvan de contouren vandaag de dag nog te zien zijn in de vormen van de verschillende polders.

Foto’s: © Bram van Broekhoven


Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500px

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Zonsopkomst ‘t Hoad Middelharnis Zonsopkomst ‘t Hoad Middelharnis Zonsopkomst ‘t Hoad Middelharnis

9 reacties op “Zonsopkomst ‘t Hoad Middelharnis”

Bijzonder dat er zo’n groot verschil is in kerkelijkheid op één eiland.

Dat was zeker de moeite waard om zo vroeg op stap te gaan. Er is zoveel moois dat ik het bijna niet per stuk kan omschrijven. Het blauwe uurtje vind ik prachtig. De drie eenzame bomen vallen mij ook in positieve zin op. Eigenlijk is de hele serie heel mooi.

altijd met statief op stap wil ik denken Bram 🙂 anders kan het haast niet hé, mooi man, echt prachtig, elke keer weer een feestje wat je ons laat zien

Wat een kleuren in die eerste en laatste foto! Leuk om ook eens foto van jezelf te zien alleen mag je wel wat vrolijker kijken hoor *lol* Die palmboom ‘net echt’. Kortom opnieuw een schitterende serie foto’s!

Reacties zijn gesloten.