Categorieën
Goeree-Overflakkee Slide Zonsopkomst

Zonsopkomst Tulpen en Mist

Zonsopkomst Tulpen en Mist

Een mooie ochtend in April, vroeg opgestaan om wat foto’s te maken.
Gelukkig niet al te veel bewolking, dus een mooie zonsopkomst die ochtend.

Zonsopkomst

Zonsopkomst of zonsopgang is het moment waarop het eerste stukje van de zon boven de oostelijke horizon verschijnt.

Ochtendschemering

Door breking in de atmosfeer ziet men de zon hoger dan ze in werkelijkheid staat, en door reflectie is het al licht voordat de zon zichtbaar wordt. De ochtendschemering of dageraad is de periode tussen het verschijnen van het eerste ochtendlicht en het moment dat de zon zelf boven de horizon uitkomt. De zonsopkomst wordt vaak gezien als het begin van de dag. Als het tijdstip waarop de nacht begint geldt daarentegen pas het moment dat de zon helemaal onder de westelijke horizon verdwenen is.
Bron: Wikipedia

Blauwe uurtje

Blauwe uurtje
Voorbeeld foto Blauwe uurtje

Het blauwe uur is de benaming voor het verschijnsel dat ’s ochtends, het uur voor zonsopkomst en ’s avonds, net na zonsondergang bij bepaalde omstandigheden de lucht en de omgeving een blauwe kleur aannemen. Het blauwe uur is een onderdeel van de schemering en duurt meestal slechts een tiental minuten. De naam is ontstaan uit het Frans: l’heure bleue.

Gouden uurtje

gouden uurtje
Voorbeeld foto Gouden uurtje

Het gouden uur, ook wel magische uur[genoemd, is een term uit de fotografie, die de korte periode na zonsopgang of voor zonsondergang aangeeft, waarin er meer indirect zonlicht is, waardoor het licht meer rood en zachter is. Omdat de zon aan de horizon staat, gaat het licht een langere afstand door de atmosfeer. Het blauwe licht wordt hierdoor meer verstrooid, waardoor het rode licht relatief meer aanwezig is.

Definitie

De term uur betekent niet dat dit ook echt zestig minuten duurt. Het effect is sowieso minder lang voor plaatsen dichter bij de evenaar, omdat de zon daar sneller klimt. In theorie kan het gouden uur boven de poolcirkel de hele dag duren. Als vuistregel wordt doorgaans wel “het eerste en het laatste uur van de dag” genomen.[ Een andere definitie is de periode dat de zon minder dan zes graden boven de horizon staat.

Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500pxInstagram …

TIP!

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

Zonsopkomst Tulpen en Mist Zonsopkomst Tulpen en Mist Zonsopkomst Tulpen en Mist

14 reacties op “Zonsopkomst Tulpen en Mist”

Dat zijn zeker mooie foto’s van geeft een gevoel van een enorme ruimte.
Zo zie ik de bollenvelden liever, de foto’s van het water hebben iets magisch voor mij.

Sorry dat je geen reactie kan plaatsen maar wordpress had je in de spam gezet ik heb je eruit gehaald en hopelijk dat het nu wel lukt.
Want ik wil graag je commentaar lezen.

Groetjes Erica

Wauw!!! Dat gouden uurtje is geweldig maar ook die ochtend in april en ook die platen met de tulpen en de mist.
Misschien moet ik me ook eens ga toeleggen op dit soort fotografie maar dan nog kan ik dit lang niet zo mooi als jij hier laat zien. Werkelijk schitterend Bram.

Groet, Helma

Prachtige, warme en sfeervolle serie. Je woont daar wel prachtig met deze vergezichten.

Tjeetje Bram, wat is dit weer een prachtige serie foto’s die je ons laat zien! Alle foto’s zijn stuk voor stuk even mooi, toch zijn er twee foto’s die ik nog net iets mooier vind dan de anderen. Dat zijn de foto’s van de Tulpen, nummers 9 en 12. Deze vind ik absoluut TOP!!!!!

Groetjes,
Annette

Blauw uurtje is aparte tekst heb je voor geschreven. Gouden uurtje is ook geweldig idee van jou. Je foto’s zijn weer echt heel mooi om te genieten. Bollenvelden zacht zonnetje op achtergrond heel mooi Bram. Meerkoet loopt voorbij. Echt hebt hier genoten. Fijne dag gewenst. Groetjes van ons.

Reacties zijn gesloten.