Categorieën
Goeree-Overflakkee Slide Zonsopkomst

Zonsopkomsten November 2018

Zonsopkomsten November 2018

Sunrises November 2018


In November 2018 een paar mooie zonsopkomsten gezien en gefotografeerd.
Ik heb geprobeerd er de mooiste uit te zoeken en ook van verschillende locaties.

Hoop dat jullie net zo genieten van deze foto’s als ik er van genoten heb met het maken.
Het zijn er meer dan ik normaal in één blog laat zien, maar wilde er zoveel mogelijk plaatsen.

Locaties zijn in willekeurige volgorde:

  • Middelharnis Haringvliet
  • Herkingen Paardengat
  • Herkingen Jachthaven
  • Battenoord
  • Dirksland Polder
  • Herkingen Klaasjeswater of Oude Dee
  • Slikken van Flakkee


Zonsopkomst of zonsopgang is het moment waarop het eerste stukje van de zon boven de oostelijke horizon verschijnt.

Door breking in de atmosfeer ziet men de zon hoger dan ze in werkelijkheid staat, en door reflectie is het al licht voordat de zon zichtbaar wordt. De ochtendschemering of dageraad is de periode tussen het verschijnen van het eerste ochtendlicht en het moment dat de zon zelf boven de horizon uitkomt. De zonsopkomst wordt vaak gezien als het begin van de dag.

Zichtbare verschijnselen bij zonsopkomst

De lucht is bij een laag staande of opkomende zon vaak rood of oranje gekleurd door het effect van Rayleighverstrooiing. Bij een hoog staande zon wordt door deeltjes in de atmosfeer blauw licht verstrooid waardoor wij de hemel overdag als blauw zien. De overige golflengtes blijven in de stralen van de zon zodat de zon een iets gelere kleur krijgt. Echter bij een laag staande zon wordt ook het rode licht verstrooid wat de hemel rond en lager dan de zon rood kleurt. Overigens is dit effect beter bij zonsondergang te zien doordat de lucht aan het einde van de dag meer stof bevat waardoor de verstrooiing sterker is.
Bron: Wikipedia

Foto’s: © Bram van Broekhoven


Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500pxInstagram …

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Zonsopkomsten November 2018 Zonsopkomsten November 2018 Zonsopkomsten November 2018

9 reacties op “Zonsopkomsten November 2018”

Jeetje Bram,
wat een gave serie van deze zonsopgangen!!! Ik kan hier eigenlijk geen favoriet uitkiezen want ze zijn allemaal erg mooi. Toch noem ik even foto 16 want zo is het net of ik bij ons over het pad langs het schootsveld loop. Daar stonden ook zoveel bomen maar nu hebben ze er vele gekapt. Geweldig dat ik dan z’n mooie foto bij jou tegenkom ook al is het op een andere plek.
Super genoten van je luchten.

Groet, Helma

Je bent echt een vroege vogel. Dat ochtendstond goud in de mond heeft bewijst deze serie. Ik hoef niet te kiezen, maar moet ik dat wel doen dan spreken mij foto 5, 12, 18 en 21 aan.

je moet er voor uit de veren, maar dit is de moeite waard Bram

prachtige foto’s en die ene met die visser heeft voor mij een lichte voorkeur

prettige dag

Het was van begin tot eind weer een lust voor het oog, wat een prachtige serie. Puur op gevoel kies ik er drie uit: nr. 5, de in het water staande visser; nr. 6, de palmboom en nr. 16, de dubbele bomenrij die voor het oog een mooie tunnel vormt.

Ik heb ze allemaal in het groot bekeken, wat een schilderijen! Ben zo blij dat jij een vroege vogel bent…..anders had ik dit allemaal nooit gezien, hahaha. Supermooi werk Bram! Gr, Annieta

Geweldige serie Bram! Het is moeilijk een keuze te maken want ze hebben allemaal wel iets speciaals. Toch heb ik een voorkeur voor de visser en het haventje met alle masten.

Goedemorgen Bram,

Wat maakt jij schitterend mooie foto’s uit november. Echt geweldig om zonsopkomst te zien van jou foto’s. Haven is zeker heel mooi gezicht met achter Zonsopkomst te zien. Herfst foto’s van landschapen kun je zien dat herfst kleuren zijn. Echt heel mooi Bram. Ik kan ik hier van genieten. Fijne week gewenst. Groetjes J&F.

Reacties zijn gesloten.